You have no items in your shopping cart.

Delsumma: 0,00 kr

Vanliga frågor

F: Hur lång tid tar det för mig att få en återbetalning?

S: För de allra flesta avkastningarna tar det cirka 5-10 arbetsdagar innan vi hämtar ditt paket i fullgörandecentret, inspekterar din retur, bearbetar det till inventering och slutför din återbetalning. Om återbetalningen utfärdas till ett kreditkort kan det, beroende på ditt kreditkortsföretag, ta ytterligare 2-10 arbetsdagar efter att din kredit har ansökt om att den ska bokföras till ditt konto.


F: Accepterar du internationella kreditkort?

S: För närvarande kan strailseline.com acceptera internationella kreditkort men vi kan bara skicka till en adress inom USA och dess territorier. Observera att kreditkortet måste utfärdas och innehålla en logotyp från antingen Visa, Mastercard, Discover eller American Express.


F: Är min personliga information säker?

S: strailseline.com tror på att tillhandahålla en säker och säker shoppingupplevelse för alla kunder med strikta och effektiva säkerhetsåtgärder på vår webbplats. Det är vår policy att inte sälja eller på annat sätt utbyta privat information, till exempel ditt namn, kreditkortsnummer eller adress till någon tredje part. Vi använder VeriSign SSL för att behandla din kreditkortsinformation.


F: Hur kan jag avbryta min beställning?

S: Vi kan inte ändra eller avbryta din beställning när den har överlämnats till vårt lager. Det är omöjligt att hitta en beställning av hundratals som väntar på leverans.

På grund av vår höga volym går alla beställningar som behandlas framgångsrikt direkt till leveransgolvet inom några minuter efter att beställningen har gjorts för att få den levererad så snabbt som möjligt. Vi kan inte ändra eller avbryta din beställning när den har lagts och överlämnats till vårt lager. Se till att all information är korrekt när du gör din beställning.

Om du inte är nöjd med din beställning kan du byta eller returnera varan (om tillämpligt). Se vår retur / utbytespolicy för mer information.


F: Vad händer om varan jag köpte inte passar?

S: Om du inte är nöjd med passningen av ditt föremål är du välkommen att returnera eller byta ut det. Alla returer måste innehålla originalförpackning och taggar. Kunderna är dock ansvariga för returportot och ser till att varorna skickas tillbaka till oss. Vi betalar för leveransen av utbytta ersättningsartiklar tillbaka till kunden en gång per beställning. Formera mer information, läs hela vår returpolicy.


F: När kommer min beställning?

S: De flesta skor finns i lager och skickas inom 24 timmar, levereras inom 2-10 arbetsdagar. Du kommer att få ett e-postmeddelande med spårningsinformation när din beställning har skickats. Observera att det kan ta upp till 24 till 48 timmar innan spårningsinformation är tillgänglig från rederiet.

Alla artiklar som anger "Skickas om 3-4 arbetsdagar" under Lägg till i påse, tar ytterligare 3-4 arbetsdagar för att lämna vår anläggning. Dessa artiklar kan inte skickas samma dag som beställningen görs. Om snabba tjänster väljs för dessa artiklar träder de i kraft efter 3-4 arbetsdagar för bearbetning. Se vår leveranssida för mer leveransinformation.